
کیفوز چیست؟
کیفوز چیست؟
ناهنجاری کیفوز چیست؟ سوالی که برای افرادی که کار اداری دارند و دچار کمر درد شده اند ممکن است پیش آید.
کیفوز، قوز یا گوژپشتی به قوس برآمده کمر می گویند. کمی انحنا در این قسمت کاملا طبیعی است، اما معمولا کیفوز به انحنای بیش از حد کمر اشاره دارد. کیفوز ممکن است در هر سنی به وجود آید
این ناهنجاری در زنان به خصوص زنان مسن شایع تر است.
کیفوز وابسته به سن اغلب پس از پوکی استخوان که منجر به تضعیف، ترک و فشرده شدن استخوان های ستون فقرات می گردد، اتفاق می افتد. کیفوز خفیف منجر به مشکلات کوچکی می شود، اما در موارد حاد سبب بروز درد و بدشکلی می گردد. درمان کیفوز به سن، علت انحنا و اثرات آن بستگی دارد.
کیفوز علاوه بر انحنای غیرطبیعی ستون فقرات می تواند در برخی از افراد منجر به درد و انقباض کمر نیز شود. موارد خفیف کیفوز ممکن است هیچ علامت و نشانه قابل توجهی نداشته باشد. زمان مناسب مراجعه به پزشک هنگامی است که متوجه افزایش منحنی در قسمت قوقانی کمر خود یا ستون فقرات فرزندتان شدید. یک ستون فقرات سالم از مهره هایی تشکیل شده است که مانند سیلندر به ترتیب و پشت سر هم چیده شده اند. کیفوز زمانی رخ می دهد که فرم V شکل مهره قسمت فوقانی کمر بیش تر می شود. این تغییر شکل در نتیجه مشکلات متعددی به وجود می آید، از جمله:
- پوکی استخوان
- انحطاط (دژنراسیون) دیسک
- بیماری شوئرمن که کیفوز شوئرمن نیز نامیده می شود.
- نقایص مادرزادی
- سندرم هایی چون سندروم مارفان یا بیماری پرادرویلی
- سرطان و سرطان درمانی
برخی از انواع کیفوز را می توان با کمک ورزش بهبود بخشید. تمرینات کششی می توانند انعطاف پذیری ستون فقرات را بهبود بخشند و کمردرد را تسکین دهند.
اولین قدم برای اینکه قوزی نشوید :
اگر میخواهید اندامتان صاف و کشیده باشد لطفا به هیچوجه قوز نکنید. همین قوز کردنهای بیدلیل فرم استخوانهای کمر را تغییر میدهد و کمکم تبدیل به انسانی با یک تپه بر دوش میشوید. مهمترین نکته این است که همیشه حواستان به نشستن و مدل ایستادن و حتی راه رفتنتان باشد. غیر از حرکتهای نرمشی که آموزش دادیم خودتان هم باید مدام حواستان باشد و به خودتان سیخونک بزنید که «قوز نکن». مخصوصا وقتی پای کامپیوتر نشستهاید و با دقت کارتان را انجام میدهید یکهو به خودتان بیایید و کمرتان را صاف کنید.
زمان راه رفتنهای سریع وقتی سرتان را انداختهاید پایین و قدمهایتان را میشمارید باید سریع سرتان را بالا بیاورید. مقابل تلویزیون وقتی در هیجان فیلم و سریال حل شدهاید هم باید حواستان باشد؛ پس کمرتان را صاف کنید، سرتان را بالا بگیرید و فیلمتان را ببینید. هنگام رانندگی هم قرار نیست روی فرمان خیمه بزنید. کمربند را ببندید، با کمری صاف روبهرو را نگاه کنید و راهتان را بروید.
علاوه بر این در صورتی که حالت قوز در پشت زیاد است و مدام وضعیت صحیح نشستن و یا ایستادن خود را فراموش می کنید بستن قوزبند طبی برای مدت زمانی حدود ۴ هفته و روزی حداکثر ۸ ساعت می تواند به عنوان یک یادآورکننده حرکت برای اصلاح وضعیت پاسچر شما عمل کند. در مدتی که قوزبند های طبی با و یا بدون آتل بسته می شود حتما ورزش های مناسب برای اصلاح قوزپشتی را انجام دهید.